Mijn specialiteiten

Mijn specialiteiten en behandelingen.

Als gediplomeerd pedicure en lid van de brancheorganisatie ProVoet heb ik me na de basisopleiding verder verdiept in specialisaties en technieken. Zo ben ik nog meer all round geworden in het uitoefenen van mijn beroep en ben ik inmiddels medisch pedicure. Een medisch pedicure kan extra technieken toepassen zoals bijvoorbeeld nagelbeugels maken, een acrylnagel reparatie uitvoeren, een orthese maken of andere anti-druk technieken toepassen. tijdens de behandeling kijken we samen wat er eventueel nodig is om weer klachten vrij de praktijk te verlaten.

Voetreflex Plus therapeut

Sinds 2020 ben ik ook gediplomeerd voetreflex Plus therapeut. Ik heb mijn studie afgerond met de volgende modules:

  • Rouwverwerking (moeite met loslaten na verlies van persoon of bv een baan)
  • de vrouw (menstruatie en overgangsklachten)
  • meest voorkomende ziektebeelden (hoofdpijn,vermoeidheid huidproblemen en buikklachten)
  • zwangerschapsrefexologie (voor zwangerschaps kwaaltjes en evt opwekken van de bevalling)

de behandelingsduur is ongeveer 45-60 minuten (los van de intake). Buiten dat we klachtgericht kunnen behandelen is een voetreflex behandeling ook een goede mannier om te ontstressen, de doorbloeding van reflex gebieden te stimuleren en eventuele blokkades op te heffen. een echt moment voor jezelf. als u verzekerd bent voor alternatieve zorg kan het zijn dat u de nota (deels) in kunt dienen bij uw zorgverzekeraar.

Deelbehandeling, korte behandeling en basisbehandeling.

Deelbehandeling

Heeft u alleen nagels die geknipt moeten worden?1 likdoorn of drukplekje wat u wilt laten behandelen is de deelbehandeling waarschijnlijk voldoende voor u. Let op! alleen de nagels worden geknipt of 1 klacht wordt aangepakt. Deze behandeling duurt maximaal 20 minuten en de kosten zijn  €23,50

Korte behandeling heeft u vrij makkelijke voeten waarvan wel de nagels geknipt en verzorgt moeten worden, evt een likdoorn of een drukplek en wilt u uw voeten eens lekker laten verzorgen? dan is de de korte behandeling vaak voldoende. Deze behandeling duurt maximaal 25 minuten en de behandeling kost €28,50

Basisbehandeling

De meest gekozen behandeling is de Basisbehandeling, de voeten worden uitgebreid gedesinfecteerd.Hierna worden de nagels geknipt en de nagelomgeving wordt goed schoongemaakt en verzorgt, dan kijken we wat er zoal aan de voet te doen is. denk hierbij aan likdoorns, eeltplekken, kloven, droge of pijnlijke locaties. Alles wordt Machinaal netjes behandelt en uw voeten voelen weer als nieuw. de behandeling wordt afgesloten met het incremen van uw voeten. Mocht u uw nagels willen laten lakken kan dat ook. (denk er wel even aan om slippers mee te nemen naar de praktijk). deze behandeling kost €33,50 en duurt tot 45 minuten.

Wilt u u zelf en uw voeten echt laten verwennen? sluit uw pedicurebehandeling dan af met een heerlijke ontspannende voetreflex massage.

Diabetische Voet.

Ruim 10% van alle diabetische patiënten heeft complicaties aan hun voeten als gevolg van hun diabtes. Door mijn specialisatie in de diabetische voet en door mijn samenwerking met Maatschap Podotherapie Catharina Ziekenhuis, Praktijk Podotherapie I.J.H. Ruys en Buchrnhornen ben ik in staat om deze cliënten de professionele hulp en verzorging te kunnen bieden die zij nodig hebben. De vergoeding voor deze behandeling, wordt geregeld door de bovenstaande organisaties afhankelijk van de Sims classificatie en het zorgprofiel. Als u hiervoor in aanmerking komt krijgt u dit te horen van uw behandelaar.

Cliënten die geen complicaties hebben en niet bij de zorggroep aangesloten zijn, kunnen soms toch een vergoeding krijgen via hun aanvullende verzekering. hierover kunt u het best de zorgverzekeraar raadplegen. in dit geval krijgt u de nota mee na de behandeling en declareert u de kosten van de behandeling zelf bij uw zorgverzekeraar.

Reumatische voet

Voor iemand met reuma is het extra noodzakelijk om een pedicure te zoeken die kennis heeft over deze ziekte en de gevolgen van deze ziekte. Door mijn specialisatie voor de reumatische voet kan ik goede adviezen geven over de te gebruiken materialen en hulpmiddelen en zorgen voor drukverlichting bij knobbels en pijnlijke drukplekken.

Het is noodzakelijk om bij de eerste behandeling een machtingsformulier voor de pedicure mee te nemen, die te vekrijgen is bij uw behandelend arts of huisarts. Deze machtiging is noodzakelijk voor uw vergoeding.

na de behandeling krijgt u een nota mee die u zelf kunt indienen bij uw zorgverzekeraar.

 

Orthesiologie

Het maken van een orthese op maat is een van de taken van een medisch pedicure. Heeft u een pijnlijke drukplek, likdoorn of last van uw tenen en voeten door een stand van de tenen/voeten die u zelf niet kunt reguleren, kan een orthese een mooi hulpmiddels zijn. De orthese verlegt de druk waardoor u weer prettig kunt lopen en minder druk krijgt op de pijnlijke plekken. Maar ook kan er voorkomen worden dat bv de likdoorn terug komt omdat de stand van de tenen wat wordt aangepast. Mocht dit niet voldoende zijn kunt u terecht bij een podotherapeut. Een verwijzing hiervoor is niet meer nodig.

 

Vilttechniek

Deze specialisatie wordt binnen mijn praktijk gebruikt om bij hevige drukpijnen aan zowel de tenen als aan de voet direct te verlichten. Denk hierbij aan een blaar of wond maar soms ook na een behandeling als er veel en diep eelt weg is gehaald. Dit is een techniek die maximaal 2 weken mag blijven zitten mits deze droog gehouden kan worden.

Nagelbeugeltechniek

Nagelbeugels kunnen we toepassen om ingroei van de nagels tegen te gaan. Dit is echter lang niet altijd noodzakelijk, meestal is het voldoende om de nagel te begeleiden met een watje wat ik plaats in de nagelwal waar de nagel dan op ligt waardoor deze er niet zomaar meer in kan groeien. Een nagelbeugel kan ook niet altijd bij elke nagel geplaatst worden. samen kunnen we kijken wat nodig is om de ingroei van de nages te voorkomen.

Pedicure en voetreflexPlus behandeling.

Zoals eerder vermeld ben ik sinds 2020 ook afgestudeert als voetreflexPlus therapeut. Vanaf nu kunt u dus een extra uitgebreide behandeling boeken de pedicure en voetreflex combi. 

Eerst worden de voeten heerlijk verzorgt doormiddel van een pedicurebehandeling, hierna leggen we de behandelstoel in de relax stand en kunt u genieten van een heerlijke voetreflex massage. Denk hierbij wel aan de tijd want u bent wel 1 uur tot 1,5 uur in de praktijk. De kosten van deze behandeling zijn €75,- hiervan kunt u mogelijk een deel vergoed krijgen als u verzekerd bent voor alternatieve geneeswijze. raadpleeg hiervoor uw zorgverzekeraar.

Vooral in deze hectische tijden is het erg belangrijk om u zelf niet te vergeten, dus kom lekker opladen en geniet van deze fijne combibehandeling.

Voetreflexplus behandeling.

Sinds 2020 kunt u in de praktijk ook terecht voor voetreflex behandelingen. wat houd dat in? veel klachten en kwalen wordt veroorzaakt door stress. voetreflex kan een bijdrage leveren om te ontstressen, met een voetreflex behandeling kom je even helemaal terug in jezelf waarna je weer fijn in balans kunt komen.

De pijnlijke locaties van je voet zijn een reflectie van de pijnlijke plekken in je lichaam. Dus zonder de echte pijnlijke plek in je lichaam aan te raken ben je via de voet toch bezig met het genezingsproces. Voetreflexmassage verbetert de doorbloeding en energiestroom. Ook kunnen eventuele blokkades worden opgeheven via de voet maar ook via de meridiaanbanen.

voetreflexPlus is een combinatie van Westerse&Chinese geneeskunde, hierbij wordt uitgegaan van het holistische mensbeeld: lichaam, ziel en geest. we kijken dus niet alleen naar de klacht van nu, maar vooral ook naar de mens in zijn  geheel. We gaan opzoek naar de oorzaak achter de klacht. Om achter de oorzaak te kunnen komen vullen we het anamnese formulier in waarna ik uitgebreid de tijd neem om op zoek te gaan naar een oorzaak. de anamnese is dan ook uitgebreid maar dit is noodzakelijk om achter de eventuele onderliggende oorzaak te komen. vaak is dit namelijk iets waarvan u zelf niet eens weet dat u hier nog last van kunt hebben. als we alle klachten in beeld hebben gebracht weet ik welke kant we op kunnen met een behandelplan. Dit plan wordt dus ook voor u speciaal gemaakt en regelmatig bespreken we samen of we nog de juiste richting in gaan. buiten dat de massage fijn is willen we natuurlijk ook wel resultaat boeken. de massage duurt meestal zo'n 45 minuten en de kosten zijn €55.Afhankelijk van het behandelplan krijgt u steeds weer een iets andere massage. Ik raad u aan om om de 2 weken een behandeling in te plannen om de beste resultaten te boeken. om zeker te zijn van een plaats is het verstandig om 5 behandelingen vooruit in te plannen. Na 5 behandelingen volgt een evaluatie.