- Mijn specialiteiten

Mijn specialiteiten en behandelingen.

Als gediplomeerde pedicure en lid van de brancheorganisatie ProVoet heb ik me na de basisopleiding verder verdiept in specialisaties en technieken. Zo ben ik nog meer all round geworden in het uitoefenen van mijn beroep. Daarom kan ik u ook onderstaande gespecialiseerde behandelingen aanbieden.

 

Basisbehandeling en korte behandeling.

De basisbehandeling bestaat uit het desinfecteren van de voeten, het knippen en verzorgen van de nagels en de nagelomgeving, het verwijderen van eventueel eelt, likdoorns en kloven en als afsluiting een korte voetmassage. Eventueel kunnen de nagels ook gelakt worden. In dit geval is het handig om slippers mee te nemen, zodat uw teennagels kunnen drogen.

Diabetische Voet.

Ruim 10% van alle diabetische patiënten heeft complicaties aan hun voeten als gevolg van hun diabtes. door mijn specialisatie in de diabetische voet en door mijn samenwerking met Maatschappelijk Podotherapie Catharina Ziekenhuis, Praktijk Podotherapie I.J.H. Ruys en PozoB ben ik in staat om deze cliënten de professionele hulp en verzorging te kunnen bieden die zij nodig hebben. De vergoeding voor deze behandeling, wordt geregeld door de bovenstaande organisaties.

Cliënten die geen complicaties hebben en niet bij de zorggroep aangesloten zijn, kunnen soms toch een vergoeding krijgen via hun aanvullende verzekering. hierover kunt u het best de zorgverzekeraar raadplegen

Reumatische voet.

Voor iemand met reumatischeklachten is het noodzakelijk om een pedicure te zoeken die kennis heeft over deze ziekte en de gevolgen van deze ziekte. Door mijn specialisatie voor de reumatische voet kan ik goede adviezen geven over de te gebruiken materialen en hulpmiddelen en zorgen voor drukverlichting bij knobbels en pijnlijke drukplekken.

Het is noodzakelijk om bij de eerste behandeling een machtingsformulier voor de pedicure mee te nemen, die te vekrijgen is bij uw behandelend arts of huisarts. Deze machtiging is noodzakelijk voor uw vergoeding.

Orthesiologie.

Deze specialisatie wordt binnen mijn praktijk gebruikt voor het ontlasten van diverse drukplekken, met name aan en tussen de tenen en voor het reguleren van de teenstand.

Vilttechniek.

Deze specialisatie wordt binnen mijn praktijk gebruikt om bij hevige drukpijnen aan zowel de tenen als aan de voet directe verlichting te kunnen bieden.

Nagelbeugeltechniek.

Deze specialisatie wordt binnen mijn praktijk gebruikt om met behulp van de goldstadspange beugels de nagelgroei in de juiste vorm te kunnen corrigeren.